Företaget Sikforskniven

Sikforskniven grundades av Tore Nordström 1987 i samband att han gick i pension från sitt arbete på Utvecklingsfonden. Tore var en handlingens man som hade lett många andra till att starta eget och bestämde sig för att själv göra det då han slutade sin ordinarie anställning.

Allt sedan dess har han tillverkat och sålt kniven, den har utvecklats genom åren till att bli en av de mest omtyckta knivarna för bl.a. älgjägare och friluftsfolk. Då han kom på det unika och mönsterskyddade parerskyddet blev det än bättre fart på knivtillverkningen. Hans fru Birgitta har också hjälpt till med försäljningen, bokföring och leveranser.

Genom åren är det många som köpt eller fått kniven som present. Vår statsminister Göran Persson har en kniv, likaså FN:s generalsekreterare Kofi Annan, bara för att nämna ett par.

Första januari 2006 sålde Tore företaget till Karin Lidström i Norrfjärden. Karin sålde företaget i sin tur till Eva Klint i S:a Sunderbyn som tog över och har drivit sikforskniven sedan 1 december 2007.

Kniven kommer att tillverkas på samma sätt som tidigare.

Här ser ni några bilder på Tore.